Пукач просто вирішив здатися - адвокат

Середа, 22 липня 2009, 20:44

Колишній начальник кримінальної розвідки МВС Олексій Пукач не переховувався від правоохоронних органів, він просто вирішив здатися.

Про це повідомив адвокат Пукача Сергій Осика.

"Я можу дати вам ексклюзивну інформацію, що Пукач просто вирішив здатися. Його реально ніхто не шукав і він не ховався. Ви знаєте, він просто вирішив поставити крапку у цій брудній справі", - сказав він, повідомляє Ліга.net з посиланням на УНІАН.

"Просто стільки навішали на нього злочинів, і він свідомо пішов на те, щоб його заарештували, щоб дати свідчення", - зазначив адвокат.

Він не став відповідати на питання, на чому ґрунтуються його твердження: "Я не буду цього казати - хто мені сказав і як. У четвер день покаже".

"У четвер вранці я вилітаю до Генпрокуратури, будемо працювати", - повідомив адвокат.

Відповідаючи на питання, чи є у нього вже якийсь план захисту, Осика сказав: "Перше, що ми будемо вимагати - це те, щоб та кримінальна справа, яка була закінчена за тими фігурантами, які в усьому звинуватили Пукача, щоб скасували те рішення суду ".

"Я думаю, що Пукач зможе дати правоохоронним органам ту інформацію, яка буде мати суттєву користь для слідства, а не те однобоке звинувачення Пукача з боку його колишніх підлеглих. Це основний наш лейтмотив", - заявив він.

Адвокат переконаний, що по цій кримінальній справі раніше було винесено передчасне рішення, тому потрібно все починати спочатку.

"Ну звичайно, треба, щоб справу було розпочато як з "чистого аркушу", тому що ми вважаємо, що слідство, яке відбулося, зробило Пукача головним винуватцем. Передчасно було винесене таке рішення", - підкреслив адвокат.

"Будемо вимагати, щоб переглянули справу у зв'язку з нинішніми обставинами", - сказав Осика. У той же час, відповідаючи на запитання, чи є у нього надія на об'єктивне слідство, він відповів: "Чесно кажучи, немає".

Як відомо, раніше заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників вбивства Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування