Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що зерно має стати газом і нафтою для України

Середа, 22 липня 2009, 21:18

Продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення призводить до тінізації ринку землі та порушує права справжніх власників цього ресурсу – селян.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю газеті "Сільські вісті", повідомляє прес-служба глави держави.

Він наголосив, що основною причиною занедбаного стану українського аграрного сектора є відсутність реформ, які розкрили б потенціал стратегічної галузі української економіки.

Президент нагадав про ті стимули, які були надані для розвитку сільського господарства за часів його прем'єрства, зокрема, запровадження єдиного податку для аграрних виробників, створення Аграрного фонду тощо.

Зараз, на переконання Ющенка, уряд не вживає ефективних кроків, які свідчили б про його увагу до галузі та бажання її розвивати.

Він вважає, що аграрний фонд досі не здатний виконувати свою функцію регулятора ринку сільгосппродукції, оскільки не забезпечений фінансово.

Ющенко також піддав критиці політику уряду на зовнішніх ринках аграрної продукції, де Україна відповідно до свого потенціалу могла б бути світовим лідером.

"Кон'юнктура зовнішніх ринків мала б спонукати українську владу до того, щоб дивитися на аграрний сектор, зокрема зерно, як на ключову ресурсну позицію, яка для України повинна стати нафтою і газом, як у наших сусідів", - сказав він.

"Це той відновлювальний ресурс, який може зіграти ключову роль в організації зовнішньоекономічного курсу і процвітання країни", - переконаний Ющенко.

Він також висловився про неприпустимість подальшого зволікання із проведенням земельної реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...