"Газпром" попереджає: у Росії можливі заворушення

Середа, 22 липня 2009, 22:05

Компанія "Газпром" попередила інвесторів, що економічна криза буде відчуватися у Росії ще довго і може призвести до зростання громадських заворушень у країні.

Про це повідомляє BBC з посиланням на агентство Dow Jones.

Російські лідери в останні місяці заявляли, що гірших наслідків кризи вдалося уникнути. Однак у меморандумі, присвяченому майбутньому випуску єврооблігацій, "Газпром" зазначив, що ситуація, можливо, залишиться складною.

"Погіршується економічна ситуація і хаос на фінансових ринках у Росії можуть призвести до високого безробіття, або до неспроможності державних та приватних підприємств виплачувати зарплату вчасно і в повному обсязі", - сказано в меморандумі.

"Зарплати і допомоги також можуть у цілому не встигати за зростанням вартості життя", - зазначив "Газпром".

У меморандумі компанії йдеться, що активізація страйкового руху та інших акцій соціального протесту може мати й інші наслідки: "Зростання підтримки ідеї оновлення центральної влади, посилення націоналізму, і в тому числі обмежень на іноземну участь у російській економіці".

Попередження для потенційних кредиторів "Газпрому" вказують на більш широкий спектр ризиків, ніж російська монополія визнавала під час попередніх випусків єврооблігацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування