Ющенку немає сенсу підштовхувати розпуск Ради - експерт

Середа, 22 липня 2009, 22:44

Можливість розпуску парламенту президентом Віктором Ющенком не виключається, але підштовхувати цей процес президенту немає сенсу.

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов в ефірі 5 каналу.

"У президента є тільки один план, щоб парламент сам планував свою діяльність і розібрався зі своєю діяльністю...Це справа парламенту, це справа політичних сил. Хай вони несуть моральну і політичну відповідальність за стан справ у парламенті", - наголосив він.

Крім того, експерт не виключив можливість зустрічі президента США Барака Обами і Ющенка.

"Я менш оптимістичний, що вона може бути під час візиту Обами до Києва. Я думаю, такого візит до дати президентських виборів не буде. Тим більше, що буде візит керівника Госдепу Хілларі Клінтон. Це забагато для України, щоб тут був Байден, Клінтон, а потім ще приїхав Обама", - вважає політолог.

"Я думаю, що найбільш оптимальний сценарій – це сценарій, коли зустріч відбудеться у Вашингтоні, під час засідання комісії по стратегічному партнерству", - сказав Карасьов.

"Найважливіше те, що США розглядають Україну як лідера з демократизації на пострадянському регіоні і в чорноморсько-каспійському регіоні", - наголосив він.

Крім того, коментуючи арешт колишнього начальника кримінальної розвідки МВС Олексія Пукача, політолог сказав: "Цей судовий процес має не тільки і не стільки кримінальну складову, і не передвиборчу піарну складову".

"Всі фаворити президентської кампанії – Тимошенко, Янукович, Яценюк, Ющенко – до цієї справи не мають ніякого відношення", - зазначив Карасьов.

"Можливо будуть якісь покази на тих чиновників попередньої адміністрації, ще за часів Кучми, які зараз є у політиці", - вважає він. Водночас політолог зазначив, що "якщо будуть названі імена – це не значить, що це доказово".

"Я вважаю, що ця справа може вплинути на перебіг президентської кампанії, якщо правоохоронні органи до цієї справи ще покладуть докази і імена замовників і виконавців отруєння кандидата у президенти 2004 року (Віктора Ющенка)", - заявив він.

Експерт не виключив, що "ми можемо мати такі серйозні сенсації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...