Литвин побачив в законі про вибори рейдерські замашки

Четвер, 23 липня 2009, 10:58

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що парламент внесе зміни до закону "Про вибори президента" уже після того, як почнеться президентська виборча кампанія.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сільські вісті".

"Що стосується виборів, то стверджую, що вони пройдуть за уточненим законодавством. Питання хіба що в тім, яким воно буде. Але вже зараз можу спрогнозувати, що приймуть його вже в процесі виборчої кампанії", - сказав Литвин, повідомляють Українські новини.

Спікер назвав неприйнятною таку ситуацію, але зазначив, що вона властива традиціям виборчого процесу в Україні.

"Як завжди в нас законодавство буде працювати вже навздогін кампанії, що буде йти на повну силу. Це дуже погано, що правила ігри будуть змінюватися безпосередньо в процесі самої гри. Ясна річ, будуть і наміри підігнати ці правила під себе", - додав він.

Литвин у черговий раз розкритикував норми законопроекту № 4741 про зміни закону про вибори президента, прийнятого Радою в першому читанні.

"Зовні він демократичний і привабливий, але є в ньому й рейдерські схеми. Адже люди, які писали ці зміни, мають витончений розум і витончену практику. Вони вже заклали ряд позицій, які дають змогу їм відсіяти тих, хто буде скаржитися, і легально - через закон забезпечать собі реальну перевагу", - сказав він.

Спікер зазначив, що при розгляді Радою цього законопроекту в другому читанні він буде ставити на голосування кожну поправку до проекту.

Як відомо, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович вважає, що прийняття парламентом змін до закону про вибори президента на позачерговій сесії в п'ятницю, 24 липня, буде залежати від позицій фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", Комуністичної партії й Блоку Литвина.

Законопроект 4741 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про вибори президента" внесений до порядку денного позачергової сесії 24 липня.

Він передбачає скорочення строків президентської кампанії з 120 до 90 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...