Киргизи обирають президента

Четвер, 23 липня 2009, 11:42

У Киргизії в четвер проходять президентські вибори. На цю посаду претендують шість кандидатів.

Це нинішній глава держави Курманбек Бакієв, єдиний представник від опозиції, екс-прем'єр і лідер Соціал-демократичної партії Алмазбек Атамбаєв, керівник партії "Ак-Шумкар" ("Білий сокіл") Темір Сарієв, а також самовисуванці - Нурлан Мотуєв, Женішбек Назаралієв і Токтайим Уметалієва.

За даними соцопитувань, Бакієв набирає близько 61,5% голосів. Його найближчий суперник єдиний кандидат від об'єднаної опозиції Атамбіє набирає лише 8%. Опозиція говорить про серйозні порушення в передвиборній кампанії.

Як повідомив голова Центральної комісії з виборів і проведення референдумів Дамір Лісовський, у ході виборів спостерігається висока явка виборців.

"Ми ніколи не проводили вибори в будній день", - сказав він.

"Але, вважаю, ми добре проінформували виборців у передвиборний період, звідси і така висока явка", - додав він.

Станом на 13 годину за місцевим часом (10 за київським) у республіці вже проголосувало понад 46% виборців. Вибори будуть визнані такими, що відбулися, якщо в них візьмуть участь понад 50% виборців.

Оскільки вибори проводяться в робочий день, виборцям надана можливість голосувати на найближчих до місць роботи ділянках за відкріпними посвідченнями.

Громадський порядок під час голосування забезпечують 5 тис співробітників МВС, ще 7 тис знаходяться в резерві. За ходом голосування стежать 516 міжнародних спостерігачів, у тому числі представники місій ОБСЄ, СНД і Шанхайської організації співробітництва.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Фергана.Ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування