У Лукашенка стали на бік Грузії?

Четвер, 23 липня 2009, 12:52

Білоруський МЗС рекомендував громадянам країни їздити в невизнані Абхазію і Південну Осетію суворо відповідно до грузинських законів.

Про це заявив заступник керівника головного консульського управління МЗС Бєларусі Олександр Лукашевич, повідомляє TUT.BY.

"Наполегливо рекомендуємо нашим громадянам враховувати положення грузинського законодавства при плануванні поїздок в Абхазію і Південну Осетію", - заявив він.

"Грузинським законодавством встановлені обмеження вільного пересування іноземних громадян на території Абхазії, Південної Осетії і прилягаючих територіальних водах", - зазначив Лукашевич.

"В'їзд іноземців в Абхазію і Південну Осетію допускається винятково з напрямків, відповідно, Зугдидського і Горійського муніципалітетів. Проникнення в Абхазію і Південну Осетію з всіх інших напрямків без спеціального дозволу грузинської влади забороняється і карається відповідно до Карного кодексу Грузії", - відзначив він.

Нещодавно двоє громадян Бєларусі були затримані грузинськими прикордонниками за те, що в їхніх паспортах стояла оцінка про те, що вони знаходилися в Абхазії. Саме один з них - Микола Кванталіані розповів про іншу затриману, яка провела в грузинській в'язниці півтора місяці, і лише 18 липня білоруський МЗС повідомив, що вона відпущена на волю.

Як відомо, парламент Білорусії, всупереч обіцянкам президента Олександра Лукашенка, так і не став розглядати питання про статус двох невизнаних держав. На визнанні їх незалежності наполягає Росія. Лукашенко обвинувачує Москву в тиску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...