Самих лише свідчень Пукача буде недостатньо - юрист

Четвер, 23 липня 2009, 12:58

Одних лише свідчень екс-керівника Головного управління карного розшуку МВС України, генерала Олексія Пукача буде замало для обвинувачення замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Так вважає юрист Інституту масової інформації Роман Головенко.

"Як на мене, малоймовірно, що був прямий зв'язок між Пукачем і замовниками, якщо вони були на верхівці влади", - сказав він у коментарі "Німецькій хвилі".

За його словами, після смерті екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка довести провину замовників буде дуже складно.

Самих лише свідчень Пукача, на думку юриста, буде замало для обвинувачення, – потрібні будуть інші докази.

"Не факт, що це виведе на безпосередніх замовників, але може бути так, що Пукач потрапить під суд, але чи будуть встановлені замовники вбивства – це важко прогнозувати", - каже Головенко.

"Як на мою суб’єктивну думку, важливо, що він буде казати, бо на тому суді, що відбувся раніше над трьома виконавцями вбивства, якраз не вистачало позиції Пукача, щоб порівняти слова трьох інших осіб (Олександра Поповича, Миколи Протасова, Валерія Костенка, яких уже засуджено до ув’язнення за вбивство Гонгадзе), що називали його (Пукача) безпосереднім убивцею. Тепер це можна перевірити", - зауважив юрист.

Головенко висловив здивування тим фактом, що Пукача затримали в Україні, адже 6 років його шукали закордоном.

"Це хороший прецедент, бо суспільство побачило, що не всі тікають, декого навіть ловлять і ймовірно навіть посадять", - зазначив він.

"Але я не думаю, що це буде мати дуже великий вплив на інших потенційних порушників, тому що більшість все одно тікає. Відомо, скільки сьогодні сидить у Росії і практично нікого наші правоохоронці не дістали звідти", - додав юрист.

Як відомо, 21 липня 2009 року співробітники Служби безпеки України та Генпрокуратури затримали Пукача, якого розшукували 6 років, у Житомирській області.

Він уже почав давати свідчення у справі Гонгадзе і нібито навіть назвав слідству замовників убивства відомого журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування