Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко кожного дня слухатиме про розслідування вбивства Гонгадзе

Четвер, 23 липня 2009, 13:16

Президент Віктор Ющенко звертається до Генерального прокурора Олександра Медведька з проханням щоденно інформувати його про хід досудового слідства у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила під час брифінгу прес-секретар президента Ірина Ванникова, посилаючись на його лист до Генерального прокурора, передає прес-служба.

"У цьому листі президент просить Генерального прокурора дати правову оцінку особам, які формально ставилися до розшуку Олексія Пукача", – сказала прес-секретар.

За її словами, вже у першій доповіді Віктор Ющенко попросив повідомити про причини, за яких Пукач, протягом 5 років з часу оголошення його в міжнародний розшук, мав можливість вільного пересування територією України і навіть не мав потреби полишати її.

"Більше того, колишні колеги Олексія Пукача, з якими він зустрічався у 2004–2009 роках або вів телефонні переговори, не тільки не вжили заходів щодо його затримання, а фактично своєю бездіяльністю покривали особу, причетну до скоєння тяжкого злочину", – наголосила речник президента.

Ванникова повідомила, що Ющенко звернув на цей факт увагу Генпрокурора і закликав дати правову оцінку особам, причетним до формального розшуку Пукача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування