Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не хоче, щоб Кабмін "профукав" гроші МВФ

Четвер, 23 липня 2009, 15:54

Президент Віктор Ющенко не проти того, щоб черговий транш Міжнародного валютного фонду в 3,3 млрд. дол. в повному обсязі було спрямовано на покриття дефіциту бюджету.

Про це сказав заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак агенції УНІАН перед початком виїзного засідання Кабінету міністрів у Дніпропетровській області.

"Однак не просто на покриття дефіциту бюджету, а на ті 1,9 млрд. дол., що необхідні для того, щоб в серпні і вересні розрахуватися по зовнішньому боргу. Щоб не вийшло так, що ці гроші ми зараз "профуфукаємо" – продамо, отримані гроші спрямуємо на інші проблеми бюджету, - а їх дуже багато, - а потім знову скажемо, що грошей немає, і давайте десь шукати, і давайте шукати, де придбати 1,9 млрд. дол.", - зазначив він.

"Тому початкова установка, що 3,3 млрд. дол. залишається вам (уряду), щоб ви 1,9 млрд. дол. погасили зовнішню заборгованість, а рештою грошей, будь ласка, порядкуйте, як вважаєте за потрібне", - сказав Шлапак.

Він також зазначив, що, за його інформацією, Рада директорів МВФ не заперечуватиме проти того, щоб черговий транш кредиту було спрямовано на покриття дефіциту бюджету.

Як відомо, 8 липня на засіданні уряду було затверджено лист намірів до МВФ. Президент Ющенко 23 липня підписав його.

МВФ у листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд. дол. і надав перший транш кредиту в 4,5 млрд. дол.

12 травня до України надійшли 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту МВФ. Частину другого траншу у розмірі 1,5 млрд. дол. спрямовано безпосередньо до державного бюджету України для фінансування зовнішніх боргових зобов`язань уряду.

Планується, що третій транш має становити 3,2 млрд. дол., четвертий – 3,8 млрд. дол.

Кошти кредиту планується надавати щоквартальними траншами після перегляду і коригування програми співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...