Ющенку не сподобалася ідея Тимошенко надрукувати грошей

Четвер, 23 липня 2009, 19:09

Президент Віктор Ющенко занепокоєний фактичною зупинкою фінансування державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Рівень фінансового забезпечення підготовки до проведення в Україні Євро-2012 є недостатнім. За І квартал поточного року рівень фінансування склав 5,2 відсотка, за І півріччя – трохи більше 7 відсотків", - йдеться у повідомленні.

"Ідею здійснити таке фінансування за рахунок нічим не забезпеченої емісії в обсязі 9,8 млрд. гривень, яку активно лобіював уряд, президент вважає неприйнятною, оскільки це позбавляє Нацбанк інституційної незалежності і спонукає його до керування у своїй діяльності мотивом максимізації прибутків установи", - наголосили у прес-службі.

У повідомленні зазначається, що "враховуючи критично низький обсяг коштів на єдиному казначейському рахунку уряду, немає жодних гарантій, що кошти, надані Нацбанком, будуть витрачені на задекларовані цілі".

З метою вирішення питання належного фінансування Євро-2012 глава держави провів низку нарад, за підсумками яких було напрацьовано схему залучення коштів банків і забезпечення жорсткого контролю за цільовим використанням коштів.

"Згадана схема вимагає відкриття та забезпечення функціонування спеціальних рахунків у державному казначействі для відстеження руху коштів, що виділятимуться на фінансування державної цільової програми", - повідомила прес-служба.

Створення рахунків у державному казначействі потребує рішення Кабміну, у зв'язку з чим Ющенко звернувся до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням невідкладно ухвалити необхідне рішення на найближчому засіданні уряду.

Глава держави наполягає на терміновому ухваленні відповідного рішення, оскільки від цього залежить успішність виконання у 2009 році заходів з підготовки проведення в Україні Євро-2012.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування