Тимошенко доручила забрати у регіонала Херсонський машинобудівний

Четвер, 23 липня 2009, 20:36

Фонд державного майна за дорученням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко вивчає можливість повернення ТОВ "Херсонський машинобудівний завод" у державну власність.

Про це заявила сама прем'єр на прес-конференції у Дніпропетровській області в четвер після виїзного засідання Кабінету міністрів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз я почала такий процес, і ФДМ займається поверненням цього заводу у державну власність", - повідомила Тимошенко.

За словами прем'єра, тільки після повернення у державну власність підприємства держава буде співпрацювати з заводом і нести за нього відповідальність.

Тимошенко наголосила, що на сьогоднішній день підприємство перебуває у приватній власності і "належить одному з лідерів Партії регіонів".

Вона зазначила, що на початку року за рахунок коштів держбюджету на заводі було закуплено велику кількість техніки, однак, стверджує Тимошенко, отримані кошти були використані не за призначенням.

"Ми допомогли один раз і думали, що приватний власник продовжить справу і дасть заводу життя. Але гроші були використані не за призначенням, люди з заводу звільнені, і необхідно ХМЗ з приватної власності одного з членів Партії регіонів повертати державі", - заявила прем'єр.

Як відомо, власником ХМЗ є член Партії регіонів Олександр Олійник.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News