Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На виборах у Киргизії лідирує діючий президент - екзит-пол

Четвер, 23 липня 2009, 20:54

У Киргизії за результатами екзит-полу, проведеного громадською організацією "За чесні вибори", лідирує чинний президент Курманбек Бакієв.

Як заявив у четвер на прес-конференції член цієї організації Торобек Прато, за главу держави віддали свої голоси близько 70 відсотків.

"За ним ідуть Алмазбек Атамбаєв - 11-12 відсотків, проти всіх проголосували 10 відсотків, за Тєміра Сарієва - 7 відсотків, Женішбека Назаралієва - 0,9 відсотка, Нурлана Мотуєва - 0,3 відсотка, Токтаїм Уметалієву - 0,1 відсотка", - повідомив Прато.

Він зазначив, що в опитуванні взяли участь 97 тисяч 782 людини. "З них 25 відсотків відмовилися брати участь в ньому. Опитування по всій республіці проводили 1 тисяча інтерв'юерів на 500 виборчих дільницях", - розповів Прато.

Раніше повідомлялося, що казахстанська соціологічна служба "Соцінформ" спільно з киргизьким громадським фондом "Баштама" провела екзит-пол, згідно з даними якого за чинного президента Киргизії проголосувало 67% виборців.

За результатами цього екзит-полу, лідирує Бакієв - 67%, на другому місці - Алмазбек Атамбаєв (12,7%), на третьому - Тємір Сарієв (6%), Женішбек Назаралієв - 2,8%, Нурлан Мотуєв - 1,9% , Токтаїм Уметалієва - 1%.

Всього в ході голосування було опитано 4712 виборців у всіх регіонах Киргизії. На 20:00 (місцевого часу) оброблено 94% голосів так званого опитування на виході.

У свою чергу, опозиція відклала на невизначений термін протестні дії у зв'язку з виборами президента Киргизії, що відбулися в четвер.

"Опозиція займеться збором доказів порушень на виборах і потім прийме рішення, в якій формі висловити свій протест", - заявив один з лідерів об'єднаної опозиції Азімбек Бекназаров, виступаючи на акції протесту, що відбулася увечері в четвер біля будинку на околиці Бішкека.

При цьому він охарактеризував вибори як "нелегітимні".

Прихильники опозиційного кандидата в президенти Киргизії Алмазбека Атамбаєва залишають акцію, яка проходила біля будівлі штабу опозиційного кандидата.

Опозиція скасувала призначений на пізній вечір четверга концерт у сквері біля пам'ятника Горькому, а також піший марш до будівлі Центральної виборчої комісії Киргизії, куди після опівночі мають надійти перші дані про результати голосування на виборах президента Киргизії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...