Росія звинувачує Україну в провокації

Четвер, 23 липня 2009, 21:17

Блокування російської військової техніки українськими правоохоронними органами, яке нібито мало місце у четвер у Севастополі, у дипломатичних колах називають провокацією української влади.

"Інцидент з блокуванням колони бронетранспортерів Чорноморського флоту українською владою створює додаткову напруженість в місті", - заявило військово-дипломатичне джерело, повідомляє 1+1.

Співрозмовник пояснив, що про участь бронетранспортерів у військовому параді українська влада була попереджена завчасно.

Проте, після прибуття морським шляхом бронетехніки в район яхт-клубу Чорноморського флоту подальший її проїзд до місця проведення параду був заблокований правоохоронними органами України, вважають у ЧФ.

"Ми розглядаємо це як черговий недружній провокаційний крок української влади, що загострює і без того напружену ситуацію в місті", - сказало джерело.

За його словами, точно така ж ситуація трапилася і минулого року. Тоді було ухвалене рішення відмовитися від участі бронетранспортерів в параді, і вони морським шляхом були повернені до місця постійної дислокації.

"На даний момент бронетехніка знаходиться в районі яхт-клубу. Представниками командування Чорноморського флоту ведуться переговори з українською владою по врегулюванню конфліктної ситуації. Ми сподіваємося, що здоровий глузд все ж таки переможе і питання буде вирішене позитивно", - сказало джерело.

Як відомо, МВС України в Севастополі спростовує повідомлення російських ЗМІ, про те, що ДАІ Севастополя заблокувало виїзд із яхт-клубу Чорноморського флоту колони бронетранспортерів ЧФ РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News