Регіонали вже заблокували своє робоче місце

П'ятниця, 24 липня 2009, 09:58

Фракція Партії регіонів блокує трибуну і президію Верховної Ради.

Станом на 9:45, близько 10 депутатів-"регіоналів" розташувалися навколо президії і трибуни, у самій президії перебуває лише декілька депутатів.

Частина депутатів із інших фракції знаходяться на своїх місцях у залі.

Між тим, лідери фракцій на погоджувальній раді намагаються домовитися щодо питань, які мають бути включені на розгляд позачергового засідання Верховної Ради.

Партія регіонів продовжує наполягати на розгляді першочерговим питання про підвищення соціальних стандартів.

Як повідомляють джерела "Української правди", депутати від ПР прийшли до парламенту "мало не о 6-ій ранку".

Як відомо, під час останнього засідання Верховної Ради депутати фракції Партії регіонів прийшли до сесійної зали приблизно о 8:30 з наміром заблокувати трибуну, однак там на той час уже були чатували депутати від БЮТ.

Тоді спікер Володимир Литвин закрив четверту сесію ВР шостого скликання. У п’ятницю, 24 липня, за ініціативою БЮТ о 10:00 має розпочатися позачергова сесія.

Згідно з порядком денним, планують розглянути проекти закону про внесення змін у деякі законодавчі акти про особливості проведення заходів щодо фінансового оздоровлення банків, закону про внесення змін у закон "Про державний бюджет України на 2009 рік".

До порядку денного також включені проекти закону про внесення змін до деяких законодавчих актів про вибори президента, закону про внесення змін до Конституції (про терміни повноважень Верховної Ради АР Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів і обмеження депутатської недоторканності).

Зокрема, до порядку денного включені кадрові питання призначень і звільнень у Кабінеті міністрів. Серед них передбачено розгляд проектів постанов Верховної Ради про звільнення міністра юстиції Миколи Оніщука, міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця.

Також планується обговорення проектів постанов парламенту про призначення Олександра Клименка міністром вугільної промисловості й Олега Шамшура - міністром закордонних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News