Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд над Пукачем може провалитися через халатність ГПУ?

П'ятниця, 24 липня 2009, 10:59

Адвокат вдови журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко побоюється, що нинішня слідча група Генпрокуратури України не спроможна ефективно довести до суду справу Олексія Пукача.

Вона вже зафіксувала порушення закону при першому допиті затриманого, передає "Німецька хвиля".

Затримання колишнього генерала міліції ще не гарантує повного завершення справи про вбивство журналіста Гонгадзе, припускає Теличенко.

На її думку, Пукач вводитиме слідство в оману і даватиме неправдиві свідчення, оскільки більшість свідків цієї справи вже небіжчики.

"Через те, що це резонансна важлива справа, то особливої ваги набирає необхідність чітко за кримінально-процесуальним кодексом все робити", - зазначила адвокат.

"І тому мене просто обурює халатність Генпрокуратури, коли вони допитували Пукача одразу після затримання і без адвоката. І він ніби погодився свідчити без адвокатів", - наголосила Теличенко.

Адвокат Мирослави Гонгадзе констатує, що вже навколо затримання генерала Пукача чимало політичних спекуляцій, тому суд над ним буде не раніше, ніж за півроку.

"Сьогодні я бачу небезпеку того, що слідство буде проведене абияк. Потім ми дістанемо неякісні матеріали на судовий процес і муситимемо витягати свідчення на судовому процесі. Все це затягне справу", - прогнозує вона.

Єдиною вимогою її підзахисної до слідства та судового процесу над Пукачем буде чітке дотримання закону, підкреслила Теличенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування