БЮТ просить "Регіони" поступитися. Януковичі не здаються

П'ятниця, 24 липня 2009, 11:58

Фракція БЮТ просить Партію регіонів відкликати з порядку денного позачергової сесії Верховної Ради питання про підняття прожиткового мінімуму і мінімальних зарплат і пенсій.

Про це з трибуни парламенту заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Він попросив "регіоналів" дати можливість доопрацювати цей законопроект разом з урядом, бюджетним комітетом і профспілками.

"Ми пропонуємо не розглядати цей законопроект сьогодні, а узгодити перед цим всі позиції, кожну копійку... Ми просимо, зніміть це питання! З огляду на те, що воно обов’язково розглядатиметься у цій залі, але узгоджене", - сказав Кириленко.

У свою чергу регіонал Олександр Єфремов, виступаючи з трибуни, заявив, що Партія регіонів не може піти на такі поступки.

Зокрема, він аргументував свою позицію тим, що без підняття пенсій і зарплат населення не зможе платити по нових тарифах за житлово-комунальні послуги.

Єфремов зазначив, що у меморандумі, підписаному між МВФ і урядом, міститься норма про те, що з вересня уряд має збільшення плату за газ для населення, а з 1 січня – збільшувати поквартальну плату за компослуги.

"Якщо ми не збалансуємо ці виплати, люди просто будуть не в змозі робити ці виплати. Ми вважаємо, що у всіх депутатів є совість і відповідальність і сподіваємося, що дані питання надалі нас об’єднуватимуть, а не роз’єднуватимуть", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...