Росія готова дати жорстку відповідь на загрози її інтересам - Медведєв

П'ятниця, 24 липня 2009, 13:27

Росія залишає за собою право жорстко реагувати у випадку загрози ззовні інтересам Російської Федерації та російських громадян.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв у бесіді з ведучим "Підсумкової програми НТВ", фрагмент якої публікує прес-служба каналу.

Медведєв зазначив, що в мінливому світі бачить Росію як сучасну, сильну, прагматичну й стриману державу.

"Наш образ має бути таким збірним, але водночас у цілому комфортним для тих, хто з нами спілкується. Ми, звісно, не повинні виставляти вперед якісь колючки, але в той же час за якихось труднощів ми повинні бути здатні дати відповідь", - сказав президент РФ.

У випадку, якщо існує загроза ззовні інтересам країни і російських громадян, російська держава залишає за собою право на жорстку реакцію, наголосив Медведєв.

"Іноді жорстка відповідь, іноді дуже жорстка відповідь, але тільки в тому випадку, якщо це загрожує інтересам наших громадян. У всіх інших ситуаціях ми повинні бути прогнозованим, сильним і комфортним партнером для наших сусідів", - сказав він.

Медведєв також знову підкреслив необхідність боротьби з корупцією в Росії.

"Доти, доки про Росію будуть думати як про країну, де захмарно високий рівень корупції, до нас будуть і ставитися відповідним чином", - вважає президент РФ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування