У Киргизії визначився переможець. ОБСЄ і СНД знову розійшлися в думках

П'ятниця, 24 липня 2009, 14:46

За попередніми результатами, на виборах президента Киргизії лідирує діючий глава держави Курманбек Бакієв, другим йде Алмазбек Атамбаев.

Так після обробки 73% бюлетенів, Бакієв набрав 85,48% голосів.

За його опонента Алмазбека Атамбаєва проголосували 7,54%, інші чотири претенденти не набрали і 3%.

У той же час спеціальний координатор місії спостерігачів ОБСЄ і глава делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ італійський сенатор Консільо Ді Ніньо заявив, що президентські вибори в Киргизії не відповідають стандартам ОБСЄ.

"Президентські вибори в Киргизії не відповідали прийнятим зобов'язанням у рамках ОБСЄ по проведенню виборів", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю.

"Ми з задоволенням відзначили певний політичний плюралізм і активне громадянське суспільство (Киргизії). Однак це враження було зіпсовано повсюдними нерівними умовами гри, у яких були стерті розходження між правлячою партією і державою", - сказав сенатор.

У свою чергу глава Місії спостерігачів від СНД, виконавчий секретар Співдружності Незалежних держав Сергій Лебедєв привітав главу держави Бакієва з "переконливою перемогою на президентських виборах".

За словами Лебедєва, вибори пройшли в атмосфері відкритості і прозорості, з дотриманням демократичних принципів і без серйозних порушень законодавства Киргизії.

АКИpress, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування