Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РНБО наголошують, що Росія намагається привчити Київ до неповаги

П'ятниця, 24 липня 2009, 15:04

Факти порушень з боку військових Росії на території України набувають системного характеру.

Про це йдеться у заяві РНБО, поширеній в п’ятницю.

"Командування Чорноморського флоту РФ, незважаючи на застереження українських компетентних органів та заяву Міністерства закордонних справ України, продовжує ігнорувати положення двосторонньої Угоди, міжнародне право та законодавство України", - сказано в заяві.

"В результаті, ставиться під серйозну загрозу життя мешканців Севастополя та національна безпека України", - наголошує РНБО.

"Складається враження, що нам свідомо намагаються продемонструвати неповагу до національного суверенітету і змусити звикнути, що такі самочинні дії російських збройних сил стануть звичним явищем. Мета – посилити напруженість між двома країнами", - підкреслює рада нацбезпеки.

РНБО наголошує, що переміщення спеціальних автомобілів-ракетовозів Чорноморського флоту РФ без належного узгодження з уповноваженими державними органами України є "грубим порушенням національного законодавства та пункту 5 статті 15 Угоди між Україною та Росією про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України".

Водночас в заяві зазначається, що Україна, не дивлячись на подібні випадки, що погіршують атмосферу двосторонніх партнерських відносин, "залишається вірною принципам стратегічного партнерства із РФ і робитиме все для збереження миру, добросусідства та історичної спорідненості народів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування