Литвин думає, що він буде крайнім в історії з законом про вибори президента

П'ятниця, 24 липня 2009, 16:46

Спікер Володимир Литвин прогнозує, що президент Віктор Ющенко накладе вето на зміни до закону про вибори президента, ухвалені Верховною Радою у п’ятницю.

Про це він сказав на брифінгу після позачергової сесії парламенту.

"Я переконаний, що однозначно, судячи з попередньої реакції президента, він буде заветований. Я також вважаю, що там є багато підстав для того, щоб заветувати цей закон", - сказав Литвин.

"Я стверджував і стверджую, що рейдерські схеми не можна накидати на цей закон. Бо при такому підході ще треба написати прізвища ключових гравців, а всі інші будуть грати роль фону", - додав він.

На думку Литвина, автори цього закону роблять ставку на те, "щоб навіть оскаржити несправедливе рішення було неможливо" і " зменшують поле можливостей для людей встановити істину у цьому питанні".

"Але зараз домінують гарячі і палкі заклики, що це все – надзвичайно демократично. Я переконаний, що демократичні речі не роблять похапцем", - сказав він.

При цьому Литвин також спрогнозував, що Верховна Рада подолає вето президента на цей закон у разі, якщо президент його накладе.

"Я можу однозначно прогнозувати подолання вето на цей закон і можу прогнозувати, що доведеться голові Верховної Ради приймати останнє рішення, тобто оприлюднювати цей закон. Я законослухняна людина", - сказав він.

На питання, чи буде для цього скликатися нова позачергова сесія, Литвин відповів:

"Якщо буде вето, то подолати його можна і 1 вересня. Але якщо буде внесена відповідна пропозиція, то я вимушений буду виконати свої повноваження. Хоча, скажу відверто, не дуже хотілося б це робити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування