Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає Пукача інструментом передвиборчої боротьби

П'ятниця, 24 липня 2009, 17:14

Спікер Верховної ради Володимир Литвин заявляє, що затримання генерала Олексія Пукача, якому висунуто обвинувачення у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе, використовується як інструмент політичної боротьби.

Про це він заявив в п’ятницю на брифінгу.

"Я переконаний, що це не повинно сьогодні направлятися виключно як елемент політичної боротьби. А те, що відбувається, дає підстави про це однозначно говорити. Разом з тим, можу стверджувати, що не вийде, життя все наставить на свої місця", - зазначив Литвин.

Водночас він наголосив, що він погоджується з думкою про те, що "це п’єса на кілька дій і акторів, при чому поставлена не дуже вдало".

"Якщо є потреба встановити істину, то я переконаний, що спочатку не дають оцінки, а спочатку розслідують, встановлюють всі обставини, а потім оголошують суспільству. Поки все робиться з точністю до навпаки", - зазначив він.

"Я переконаний, що варто одночасно розібратися, хто ж замовляв і організовував відповідні плівки, я і переконаний, що це такі першовитокі, які причетні до всього іншого розвитку подій в Україні", - сказав спікер.

Він також висловив сподівання, що "в цій страшній історії буде поставлено об’єктивну крапку".

"Сподіваюсь, що слідство буде об’єктивним і неупередженим", - додав Литвин.

Відповідаючи на питання про те, що його прізвище також називалося серед замовників убивства гонгадзе, Литвин сказав:

"Було б це дивно, якби не називали. Цілком очевидно, що тут спрацювала дирижерська палочка, і одразу всі заговорили. Знову ж таки не вийде", - наголосив він.

Литвин додав, що всі ці роки перед виборами згадується тема про вбивство Гонгадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування