Литвин скликає Раду, навіть якщо йому буде дуже огидно

П'ятниця, 24 липня 2009, 21:01

У випадку надходження пропозиції 150 депутатів про скликання позачергової сесії парламенту, спікер Володимир Литвин виконає таку вимогу.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Рада.

"Якщо, відповідно до вимог Конституції і регламенту, буде така пропозиція внесена, то я зобов’язаний скликати засідання. І я буду це робити, навіть якщо я буде це робити з великою огидою", - зазначив спікер.

"Все буде залежати від ініціативи депутатів. Ці наскоки, ці ініціативи на перевірку на міцність один одного я не сприймаю. Якщо збиратися, то треба приймати ті рішення, які потрібні людям", - вважає Литвин.

На його думку, "навряд чи можна повторювати цю практику, оскільки позачергова сесія скликається за умов надзвичайних подій, якщо у цьому є гостра потреба".

"Якщо тільки для того, щоб потренувати свого політичного опонента, то я думаю, треба рахуватися із людьми. Я запропонував депутатам, що якщо ви будете ще раз вносити 150 підписів, то хай 75 підписів буде від Партії регіонів, а 75 від БЮТ", - сказав Литвин.

"Тоді буде зрозуміло, що не буде тривалого процесу узгодження позицій і не буде чергового порушення Конституції", - сказав він. Спікер нагадав, що "на позачергову сесію виносяться виключно ті питання, під якими є 150 підписів".

Також Литвин вважає, що закон про підвищення соціальних стандартів "треба прийняти і призначити одночасно міністра фінансів, з тим, щоб він забезпечив виконання цього закону".

Водночас він наголосив, що "треба ввести мораторій на основні продукти харчування, на основні продукти життєдіяльності людини, ввести мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування