Київ близький до отримання "газового кредиту" - Єврокомісія

П'ятниця, 24 липня 2009, 22:23

Третій раунд технічних дискусій щодо надання Міжнародними фінансовими інституціями кредиту Україні для оплати за російський газ, який має бути закачаний у сховища, наблизив сторони до угоди.

Це випливає з заяви представника Єврокомісії Марка Грея, текст якої переданий агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в Брюсселі.

У заяві відзначається, що в ході чергового раунду технічних дискусій "було досягнуто гарного прогресу".

"Сторони близькі до угоди щодо необхідності короткострокових та середньострокових зобов'язань з боку української влади щодо проведення реформ в українському газовому секторі, що дозволить МФІ підготувати пакет підтримки для України", - заявив Грей.

Представник Єврокомісії пояснює, що "пакет підтримки" буде розроблений таким чином, щоб відповідати обом факторам - труднощам з оплатою за російський газ, який має бути закачаний у сховища в середньостроковій перспективі, і реформ та модернізації у газовому секторі".

"Сторони продовжать інтенсивно працювати у наступні дні", - підкреслює Грей.

Очікується, що Європейська комісія збере команду технічних фахівців, щоб перевірити потреби закачування газу в наступний тиждень. Ця команда буде працювати у тісному контакті з підготовчими командами від МФІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News