Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"На гачку" у ГПУ можуть опинитися відомі політики - Гриценко

Субота, 25 липня 2009, 10:43

Депутат від НУ-НС Анатолій Грищенко не вірить, що суд над екс-генерал-лейтенантом Олексієм Пукачем дасть відповіді на всі питання щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив у своїй конференції на Українській правді.

"Ланцюжок між замовниками, організаторами і виконавцями цього злочину був розірваний двома кулями в генерала Кравченка і смертю генерала Фере", - зазначив депутат.

"Пукач не назве слідству прізвище того високого посадовця, який у 2003 році дав команду судді звільнити Пукача з-під арешту - саме тоді, коли ще всі ключові учасники були живі, а слідча група впритул наблизилася до розкриття злочину", - вважає Гриценко.

"Для мене показовим є той факт, що слідчий-"важняк" Генпрокуратури, який вів цю справу і сам заарештовував Пукача першого разу, пішов з прокуратури і не повернувся до неї ні після обрання Ющенка президентом, ні після кількаразових змін у керівництві ГПУ", - наголосив він.

Депутат вважає, що "причина очевидна - він не вірить у щирість намірів і ефективність розслідування". "І я не вірю", - додав Гриценко.

"Як уже стало відомо, Пукач увесь цей час жив в Україні і останніми роками не дуже й ховався. Але заарештували його саме зараз, напередодні виборів, в той момент, коли завершується експертиза "плівок Мельниченка" зарубіжними фахівцями", - сказав він.

"Не виключаю, що ми ще станемо свідками чергового політичного, передвиборчого забарвлення цієї справи". – зазначив Гриценко.

"Коли "на гачку" у Генпрокуратури і тих, хто на неї впливає, опиняться відомі політики, у тому числі, хтось із кандидатів у президенти, та їх потенційні спонсори. Досвід політизації кримінальної справи вже є, достатньо згадати розслідування справи про отруєння Ющенка", - сказав він.

Депутат переконаний, що "якби політика і політики не впливали на хід розслідування, то слідчі-професіонали середньої ланки - ГПУ і СБУ - довели би "справу Гонгадзе" до суду багато років тому, а замовники, організатори і виконавці цього жахливого злочину уже б давно сиділи за ґратами".

"Мабуть, найважливішим і чи не єдиним результатом від затримання Пукача може стати людське, за християнськими традиціями, поховання Георгія, бо Пукач вже заявив на допиті, що вкаже місце, де схована голова журналіста", - заявив Гриценко.

Як відомо, джерела у Службі безпеки України підтверджують, що Пукач назвав слідству трьох замовників убивства Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...