США: Росія трималась за пережитки минулого

Неділя, 26 липня 2009, 10:44

Віце-президент США Джозеф Байден вважає, що переосмислити свою політику і вийти на шлях скорочення ядерного арсеналу Росію змусили серйозні економічні проблеми.

Про це він заявив в інтерв'ю "Wall Street Journal", повідомляє Німецька хвиля.

Нестабільна економіка та прагматичність російських лідерів змушують Москву домовлятися про скорочення ядерних озброєнь, заявив Байден, який нещодавно був з візитом в Україні та Грузії.

"Населення Росії скорочується, її економіка і банківський сектор занепадають, інфраструктура "не переживе наступних 15 років", - вважає віце-президент США.

"Москва перебуває в ситуації, коли світ довкола неї змінюється, вона ж трималась за пережитки минулого, за щось нежиттєздатне", - сказав Байден.

"Зненацька на них наче найшло прозріння: "Стоп, ми ж не хочемо загрожувати своїм сусідам? Ні. Вони не можуть витримати", - наголосив він.

Віце-президент підкреслив прагматизм російської влади: "Ці хлопці не якісь там ідеологи з посереднім інтелектом, вони зрештою цілком прагматичні."

У свою чергу, помічник президента РФ Сергій Приходьмо заявив, що критичні заяви на адресу Росії з боку Байдена, зроблені на тлі усталеної конструктивної атмосфери у двосторонніх відносинах, ставлять питання про те, хто дійсно в США визначає зовнішню політику.

"Виникає питання: хто визначає зовнішню політику США - президент або, нехай і шановні, але члени його команди. А то це ми вже проходили", - сказав він, повідомляє Інтерфакс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування