Енергоатом не має боргів перед росіянами

Неділя, 26 липня 2009, 11:47

НАЕК "Енергоатом" погасила заборгованість перед російським ВАТ "ТВЕЛ" за поставлене свіже ядерне паливо на українські АЕС.

Про це заявила віце-президент із загальних питань "Енергоатому" Ольга Кравець, повідомляє прес-служба НАЕК.

"Наразі НАЕК не має боргів перед "ТВЕЛ" за вже поставлене свіже паливо на українські АЕС. Так, з початку року здійснено та повністю оплачено 3 рейси СЯП", - зазначила вона.

"На початку серпня ми очікуємо поставки палива на Хмельницьку АЕС. Водночас компанія не в повній мірі сплачує авансові платежі за ядерне паливо відповідно до узгодженого графіку поставок. Тому ми стоїмо перед необхідністю перегляду строків поставок", - повідомила віце-президент.

"В цьому ми знаходимо порозуміння з боку керівництва "ТВЕЛ". Ми впевнені, що у цій складній ситуації українські АЕС гарантовано буде забезпечено ядерним паливом", - підкреслила Кравець.

Віце-президент "Енергоатому" також висловила впевненість, що найближчим часом компанія і "ТВЕЛ" підпишуть на взаємовигідних умовах довгостроковий контракт на поставки свіжого ядерного палива для українських АЕС.

"Між нашими компаніями немає непорозумінь та конфліктів, навпаки – ідеться про постійний діалог, врахування побажань обох сторін та пошук компромісів", - заявила вона.

За словами Ольги Кравець, російський виробник палива залишається стратегічним партнером компанії, а НАЕК, у свою чергу, - найбільшим імпортером продукції "ТВЕЛ".

Віце-президент "Енергоатому" зазначила, що світова криза вплинула на виробничі та фінансові показники роботи компанії.

Зокрема, через зниження рівня розрахунків на енергоринку з початку року компанія недоотримала 300 млн. грн. за фактично поставлену товарну продукцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування