Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вакарчук натякає, що у регіоналів печерне мислення

Неділя, 26 липня 2009, 12:46

Міністр освіти та науки Іван Вакарчук відкидає звинувачення в націоналізмі.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Мабуть, ті радикальні реформи, зокрема, зовнішнє і незалежне оцінювання, і ті реформи, які здійснює Міносвіти стосовно вищої та середньої школи, викладання історії, викладання української мови, це все, мабуть, разом складало таку характеристику, як націоналіст", - сказав міністр.

"Вважаю, що це справа кожної людини – давати оцінки будь-кому. Але в даному випадку, на мій погляд, це справді печерне мислення. Особливо оті звинувачення, які в основі своїй є неправдивими, а далі розкручується вже логіка на неправдивих твердженнях", - вважає Вакарчук.

"І це робиться для того, щоб справді зробити боляче, – з одного боку, а з іншого боку – принизити досягнення і рівень тих реформ, бо вони справді є радикальні. Ви самі це відчуваєте і все суспільство резонує", - наголосив міністр.

Він наголосив, що "мета цих звинувачень – принизити цей рівень, досягнення уряду і тієї політики, яку проводить і президент, і прем’єр-міністр".

Як відомо, раніше Партія регіонів внесла постанову про звільнення Вакарчука з посади міністра.

На початку липня депутати-регіонали блокували трибуну парламенту, вимагаючи відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та Вакарчука.

"Ми вимагаємо, щоб зі складу уряду були виключені алкоголіки та націоналісти", - заявляв член фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування