Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чужим" у Чорному морі немає чого робити - російський адмірал

Неділя, 26 липня 2009, 16:18

Головнокомандувач ВМФ Росії адмірал Володимир Висоцький припускає, що флоти причорноморських країн будуть спільно вирішувати загальні оперативні питання.

Про це він сказав у Севастополі у неділю журналістам після проведення морського параду і військово-спортивного свята на честь Дня ВМФ Росії.

"Питання порятунку на морі, питання безпеки, питання надання допомоги, питання екології. Багато питань. Якщо говорити на глибоку перспективу, якщо добре подумати, то можуть виникнути і спільні оперативні питання для вирішення спільних завдань", - сказав він.

Головком МВФ Росії також висловив готовність "підтримати будь-які в цьому плані ініціативи, у тому числі і ВМС України".

Адмірал заявив: "По суті справи, у нас є єдина позиція з Військово-морськими силами України".

У той же час Висоцький підкреслив, що "завдання треба вирішувати, спираючись на можливості тільки чорноморських держав".

"Всім іншим тут, по великому, рахунку немає чого робити. В гості? Так, раді кого завгодно приймати. Проводити якісь заходи, пов'язані з безпекою судноплавства? Можливо, так. Що стосується проведення навчань навіть двосторонніх, навіть із найкращими друзями, союзниками, я думаю, що це зайве", - зазначив він.

"Я не думаю, що хтось зі сторони має приходити і допомагати нам будувати наші відносини", - підсумував російський адмірал.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування