Прем’єр намацала у країни пульс

Неділя, 26 липня 2009, 19:43

Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що економіка України "починає одужувати".

Про це вона заявила в ефірі телеканалу ICTV.

"Вже 4 місяці підряд державна статистична служба реєструє зростання обсягів промислового виробництва. Невелике. Були місяці, коли по 1,5 відсотки. Останній місяць ми вже маємо майже 3,2% зростання промвиробництва", - повідомила прем’єр.

"Я бачу, що дуже важко, через великі проблеми, але економіка України починає одужувати. І не хочеться вірити у другу хвилю кризи", - заявила Тимошенко.

"Я відчуваю пульс одужання", - додала вона.

Як відомо, за даними Держкомстату, промвиробництво в Україні у червні 2009 року впало на 27,5% у порівнянні з червнем 2008 року, що краще аналогічних показників двох попередніх місяців, які складали 31,8%.

Також, коментуючи ціни на нафту та нафтопродукти, Тимошенко зазначила: "Антимонопольний комітет робить все, для того, щоб шахраї, які монопольно встановлюють ціни на нафтопродукти, були поставлені на місце".

Прогнозуючи економічну ситуацію восени, прем’єр сказала: "Другу хвилю у світі економісти сьогодні не прогнозують. Є деякі висновки, які нібито говорять, що таке можливо, але більшість економістів і фінансистів світу вважають, що найгірше падіння світ вже пройшов і зараз Україна, разом зі світом, починає вирівнювати свої економічні показники".

Тимошенко вкотре наголосила, що в Україні не були знижені пенсії та зарплати у бюджетній сфері. "Але за приватний сектор, як виплачуються зарплати, відповідає виключно Генпрокуратура", - зазначила вона

Вона заявила, що уряд почав "наступний етап антикризової програми для металургів".

"Ми створили для гірничо-металургійного комплексу унікальні пільгові умови, для того, щоб вони мали можливість виробляти метал і реалізовувати на ринках. Зараз ми цю пільгову програму пролонгували до кінця року", - повідомила прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування