Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарха у Києві зустрічають протестами. Священний синод засяде у Лаврі

Понеділок, 27 липня 2009, 09:46

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило прибув до Києва з первосвятительским візитом, який триватиме десять днів, - до 5 серпня.

Очікується, що під час візиту він проведе п’ять божественних літургій та відвідає в Україні три лаври, а також поклониться стародавнім святиням і зустрінеться з керівництвом країни.

Предстоятеля РПЦ супроводжують архієреї і священнослужителі Московського патріархату. З аеропорту "Бориспіль" патріарх відправиться на Володимирську гірку, де проведе молебень у пам`ятника Святому князеві Володимиру - хрестителеві Русі.

Між тим, як повідомляє УНІАН, на Володимирській гірці зранку близько 300 осіб вже проводять акцію протесту проти візиту в Україну глави РПЦ.

Протестувальники стоять окремими групами перед Українським домом на початку вул. Трьохсвятительської, з боку Європейської площі, а також вздовж обох боків вулиці.

Пікетувальники тримають українські державні прапори, прапори УНА-УНСО, "Свобода" та інші. Вони виступають з лозунгами: "Україні – помісну православну церкву!", "Геть московського попа-колонізатора", "Україні – незалежну церкву!" тощо.

Також вулицю Трьохсвятительську з обох боків оточено кордонами міліції та працівників міліцейських спецзагонів з метою не допустити протистояння.

Водночас, на Володимирській гірці патріарха Кирила зустрічають декілька тисяч вірян, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

27 липня у Києві відбудеться засідання Священного Синоду Російської православної церкви під головуванням патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

"Священний Синод вперше засідатиме в Києво-Печерській лаврі - там, де починалося російське християнство", - говориться в повідомленні Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату.

Разом із тим, як зазначили у відділі, "це буде не якесь спеціальне, святкове, а звичайне робоче засідання Синоду, на якому ієрархи єдиної Російської Церкви, які прибудуть із різних її частин до стародавньої південної столиці російського православ`я, розглянуть цілу низку різноманітних питань загальноцерковного значення".

Літнє засідання Синоду відбувається традиційно в Троїце-Сергієвій лаврі напередодні дня пам`яті преподобного Сергія Радонезького. Цього року засідання було вирішено перенести на більш пізній термін.

Зустріч ієрархів Московського Патріархату (семи постійних і п’яти тимчасових членів Синоду) відбудеться в перший день візиту Святішого Патріарха Кирила до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування