Янукович і Богатирьова першими прийшли побачити патріарха

Понеділок, 27 липня 2009, 10:06

Патріарха Московського і всією Русі Кирила на Владимирській гірці разом із главою Української православної церкви митрополитом Володимиром очікує лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

На гірці зібралися ієрархи РПЦ, поруч із ними священики, ченці.

На молебень прибула секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за інформацією УНІАН, Янукович зустрічав патріарха Кирила разом із депутатами й дипломатами ще в аеропорту "Бориспіль".

Між тим, незважаючи на акції протесту в Києві, біля підніжжя пам'ятника святому князю Володимиру пече церковний хор. Віруючі скандують: "Наш патріарх - Кирило".

За інформацією ДАІ Києва, понад 600 прочан прибули автобусами до Києва для участі в богослужіннях за участю патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Станом на 09.00 ранку до Києва у 24 автобусах прибули 684 прочанина. Також очікується, що віруючі будуть прибувати в столицю у вівторок.

Як повідомили в Центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Києві, основні місця концентрації автобусів - Поштова площа, Музей Великої Вітчизняної війни, Площа Слави.

У ЦГЗ нагадали, що близько 5,5 тис. співробітників київської міліції, включаючи резерв, протягом 3 днів перебування голови РПЦ у Києві будуть забезпечувати охорону громадського порядку, зокрема в місцях проведення релігійних заходів за участю патріарха Кирила.

У головкомі підкреслили, що співробітники міліції, задіяні в охороні суспільного порядку безпосередньо в місцях проведення заходів главою РПЦ, знаходяться в звичайній формі одягу, без зброї і спецзасобів.

Крім того, у головкомі нагадали, що співробітники столичного ДАІ забезпечують проїзд по місту патріарха Кирила.

Через це в Києві зранку суттєво обмежений рух.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування