Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час Хресної ходи в учасників протесту полетів камінь

Понеділок, 27 липня 2009, 11:31

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило не підтвердив, але і не спростував можливості зустрічі з представниками Української православної церкви Київського патріархату, яку в УПЦ вважають розкольницькою.

"Я не має наміру зустрічатися ні з ким, крім тих людей, що визначені за програмою. Але я одержав відповідні запити, і ми будемо думати, як на ці запити відповісти", - сказав патріарх Кирило на короткому брифінгу на Володимирській гірці в понеділок у Києві.

На уточнююче запитання, від кого отримано запити, він сказав: "Дещо бентежить мене це запитання преси, оскільки запити були зроблені публічно", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Патріарх Кирило також нагадав про свій намір зустрітися в понеділок із президентом України Віктором Ющенком й обговорити з ним роль "релігійного фактору в житті народу".

"Ми будемо говорити про православ'я, про наші християнські обов'язки, тому що, як я розумію, ми обидва належимо до Православної церкви. Ми говоритимемо про те, що можна і потрібно зробити для того, щоб був мир в Україні і навколо України", - сказав патріарх.

Патріарх Кирило також закликав зберегти духовну єдність православного народу. "Живучи в різних державах, свято збережемо заповідану ним (святим князем Володимиром) духовну єдність. У цій єдності наша сила", - сказав він після молебню святому князю Володимиру.

Як відомо, глава УПЦ-КП Філарет закликав главу Російської православної церкви патріарха Кирила під час свого візиту в Київ обговорити з ним шляхи подолання існуючих в українському православ'ї протиріч.

На Володимирську гірку прийшли близько тисячі віруючих. Багато людей також зібралися уздовж вулиць, що прилягають до Володимирської гірки.

Вони прийшли, щоб привітати патріарха Кирила після молебню на шляху в Києво-Печерську Лавру, де відбудеться засідання Священного Синоду РПЦ. Засідання вперше пройде за межами Росії.

Під час проходження Хресної ходи від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври по вулиці Костьольній православних християн московського патріархату зустріла акція протесту, організована УНА-УНСО. Представники УНА-УНСО почали викрикувати гасла: "Чемодан, вокзал, Москва", "Кирила на Курили".

У цей час один з учасників акції протесту облив водою людей, що беруть участь у хресній ході. У відповідь один з учасників хресної ходи кинув камінь убік представників УНА-УНСО.

Подальшому зіткненню перешкодили представники спецпідрозділів правоохоронних органів, що, вишикувавшись в шеренгу, розділили протиборчі сторони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування