Через 7 років після Скнилівської трагедії потерпілі скаржаться, що про них забули

Понеділок, 27 липня 2009, 12:08

У понеділок, 27 липня, минає 7 років від дня трагедії на військовому летовищі "Скнилів" піді Львовом, коли внаслідок падіння винищувача Су-27 загинуло 77 людей.

Потерпілі та родичі загиблих скаржаться, що про них забули на усіх рівнях влади.

"Не так вже й багато часу минуло з дня трагедії, а про нас зовсім забули", - сказав "Німецькій хвилі" голова громадської організації "Скнилівська трагедія" Стефан Козак, який під час того авіашоу втратив сина.

Доки тривала судова тяганина про потерпілих, яких близько півтисячі, ще так-сяк згадували, а тепер жодної допомоги і захисту, додає він.

"Якась би опіка хоча б трохи з боку держави. Скажімо, безкоштовне обстеження, призначення курсу реабілітації. Це не мусить бути лікування, ми ж розуміємо, що ліки дорогі. Бо насправді хворих стало дуже багато, причому серйозно психічно хворих, які не зуміли впоратися з проблемою", - каже Козак.

У серпні минає три роки з часу звернення потерпілих до Європейського суду з прав людини, справу ще не взято у провадження.

Потерпілі вимагають перегляду термінів вироків для винуватців трагедії та вважають, що їхнє право на справедливе незалежне судочинство було порушено, бо справу розглядав військовий суд.

Як відомо, нині з усіх засуджених покарання відбуває лише командир екіпажу, пілот Володимир Топонар, іншого пілота – Юрія Єгорова президент помилував, суттєво зменшивши термін ув’язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування