Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк попереджає, що ОПЗ можна буде забрати, як "Криворіжсталь"

Понеділок, 27 липня 2009, 13:07

Екс-голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко попередила учасників конкурсу з продажу Одеського припортового заводу, що приватизація проводиться незаконно.

Зокрема, стартова ціна оголошеного конкурсу на продаж ОПЗ у 2009 році менше, ніж була в 2008 році - 519 млн. дол. і 594,05 млн. дол., відповідно, повідомляє Ліга.net.

Крім того, при оголошенні конкурсу, відповідно до діючої програми приватизації, не проведено процедуру вивчення попиту протягом 30 днів, заявила Семенюк-Самсоненко на прес-конференції.

"Я звертаюся до тих, хто братиме участь у приватизації, щоб вони врахували: ця норма стала причиною повернення "Криворіжсталі", - уточнила екс-голова ФДМ.

Водночас, Семенюк-Самсоненко підкреслила, що не може назвати можливого покупця ОПЗ:

"Я хочу сказати: те, що написано в умовах конкурсу, що інвестором у нас можуть бути усі, хто захоче, - це може бути будь-який посередник, що купує на первинному ринку цінних паперів відповідний пакет акцій, а потім може перепродати, і ніякої гарантії немає".

"Тобто, не визначені чіткі механізми, що дають зобов'язання зберегти це підприємство. Крім того, пункт, що дозволяє створити спільне підприємство, це саме переважно для посередників. Тому казати, хто його купить, сьогодні дуже складно", - додала Семенюк-Самсоненко.

"Але те, що цей завод може залишитися окремо заводом, а окремо перевалку забрати, а завод знищити, зупинити як конкурента на зовнішньому ринку - небезпечно для держави", - попередила екс-голова фонду.

Як відомо, Фонд держмайна оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

За словами заступника глави секретаріату президента - представника президента в Кабінеті міністрів Олександра Шлапака, приватизація ОПЗ узгоджена з президентом Віктором Ющенком.

Зокрема, після консультацій з Кабінетом міністрів була досягнута домовленість про те, що Одеський припортовий завод буде виключений з переліку тих об'єктів, приватизацію яких глава держави раніше зупиняв.

Умовами для проведення приватизації ОПЗ, що президент висунув уряду, є наявність реального на нього попиту, висока стартова ціна на нього, встановлення державного регулювання з комплексу перевалки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування