Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ погрожує Ющенку зібрати Раду

Понеділок, 27 липня 2009, 13:15

Фракція БЮТ має намір скликати позачергову сесію Верховної Ради, якщо на закон про вибори президента буде накладено вето.

"Прийняті зміни до закону про вибори президента України цілком відповідають міжнародним нормам", - заявив член фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, слова якого цитує прес-служба БЮТ.

"Окрім того, прийняті поправки закладають реальні основи та передбачають дієві механізми для проведення виборів президента України на принципах рівності, прозорості та відкритості", - переконаний він.

Водночас, Кожем'якін зауважив, що "не може насторожувати те, що у секретаріаті президента, навіть ґрунтовно не проглянувши прийнятий закон, відразу заявили, що на нього буде накладено вето".

"Це може свідчити про єдине – пан Ющенко і його оточення на наступних виборах сподіваються не на підтримку народу, а на адмінресурс та різні форми фальсифікації виборів. Тільки так можна пояснити поспішні заяви про ветування прийнятого закону", - переконаний депутат.

За словами Кожем’якіна, "норми, які закладені у новоприйнятому законі, зокрема не допустять до участі великої кількості так званих технічних кандидатів, які зазвичай перетворюють будь-яку виборчу кампанію на зливний бачок компроматів, оскільки вони самі не несуть і не відчувають будь-якої відповідальності".

"Окрім того, істеричний галас про недемократичність новоприйнятих змін, про порушення міжнародних норм і таке інше зчинили ті, хто, з однієї сторони розраховував на використання адмінресурсу, а з іншого ті, хто прикриваючись статусом "представників громадськості", перетворив виборчий процес на джерело доходів, а громадський контроль у відвертий фарс", - додав депутат.

Кожем’якін попередив, що за умови накладення вето президентом на прийняті зміни до закону про вибори президента України, фракція БЮТ знову буде ініціювати позачергову сесію і вето президента буде подолане.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування