Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через візит патріарха у Почаєві обмежать продаж алкоголю

Понеділок, 27 липня 2009, 13:44

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в понеділок уперше проводить засідання Священного Синоду Російської православної церкви в стінах Києво-Печерської лаври.

"Сьогодні ми повинні будемо розглянути важливі питання як внутрішнього життя, так і зовнішньої діяльності нашої Церкви", - відзначив, відкриваючи засідання, патріарх.

"І від одного тільки спогаду про велике значення Києво-Печерської Лаври для долі російського православ'я стає на серці легко, і відчуваєш приплив сил. Ми дійсно засідаємо у святому місці для нашої Церкви, для наших братерських православних народів", - додав він.

Патріарх також відзначив історичний характер засідання Синоду в "південній столиці російського православ'я" і нагадав, що попередня зустріч членів Синоду, в Олександро-Невській Лаврі, також була "історичною".

У засіданні Синоду, за традицією, беруть участь сім постійних членів Синоду і п'ять тимчасових - архієреї, запрошені безпосередньо на дану зустріч, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи провокаційні гасла, що звучали біля Володимирської гірки в Києві, де патріарх Кирило проводив молебень, радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов висловив упевненість, що вони не відображають настроїв більшості українців.

"В Україні патріарха дуже тепло зустрічають. Я це бачив в аеропорті, бачив тут, на Володимирській гірці. А от це (акції протесту) складно зрозуміти, тому що я переконаний, що це не відображає точки зору більшості українського народу", - сказав він журналістам.

Лоскутов також висловив упевненість, що патріарха тепло зустрінуть і під час його поїздок по різних регіонах України.

Зокрема, Кримська міліція нагадує, що в п'ятницю, 31 липня, під час візиту патріарха Кирила в центральній частині Сімферополя буде обмежено рух, і просить водіїв заздалегідь спланувати свої маршрути.

У свою чергу Тернопільський губернатор Юрій Чижмар доручив виконкому Почаївської міськради вжити заходів з обмеження продажу алкогольних напоїв у місті в дні візиту патріарха, тобто 4-5 серпня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування