Балога після відставки ходить і до Тимошенко, і до Януковича

Понеділок, 27 липня 2009, 13:46

Екс-глава секретаріату президента Віктор Балога зустрічається з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем та іншими політиками, які реально впливають на ситуацію в Україні.

"Тимошенко – номер один на політичній арені, оскільки вона очолює виконавчу владу. І не зустрічатися, не ділитися думками – нерозумно", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Наші тривалі бесіди були досить відвертими і стосувалися актуальних тем: криза, вибори, політичні процеси, нові моделі устрою країни, зовнішня політика. Сподіваюся, цей обмін думками допоміг прояснити багато явних і надуманих суперечностей у наших відносинах", - сказав Балога про зустрічі з Тимошенко після своєї відставки.

При цьому він зазначив, що "не варто говорити зараз про те, хто кому буде партнером".

"Що стосується співпраці з "регіоналами", то вона можлива. Але тільки на основі інтересів розвитку суспільства і держави. Узагалі займатися політичною діяльністю без взаємодії з іншими політичними силами, в ізоляції можна, але це ніколи не буде ефективним", - відзначив Балога.

"Я зустрічаюся і з Тимошенко, і з Януковичем, а також із усіма реальними політиками, які впливають на політситуацію в країні", - повідомив він.

На запитання про те, чи була його критика на адресу прем'єра під час перебування главою секретаріату президента проявом особистої ініціативи, чи так просив президент, Балога сказав із усмішкою: "Це була політична боротьба заради досягнення тієї або іншої мети. Конкретизувати не буду".

Він зізнався, що "само собою" обговорював потім ці питання з Тимошенко – "і Тимошенко для преси, якщо пам’ятаєте, зробила деякі заяви з цього приводу".

На уточнююче запитання, чи означає це, що Тимошенко сказала правду і то була політика Ющенка, а не Балоги, екс-глава секретаріату президента відповів: "Повірте: курс завжди намічений капітаном. Говорити про великі можливості і самостійність глави секретаріату президента – утопія".

Про свої нинішні відносини з Ющенком Балога сказав: "До президента моєї країни я ставлюся дуже шанобливо. Ми спілкуємося, зідзвонюємося. Ініціатива йде від Віктора Андрійовича, оскільки те, що відбувається в Секретаріаті, мене не цікавить".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування