Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семена Могилевича випустили під підписку

Понеділок, 27 липня 2009, 14:23

Фігуранутів справи про ухилення від сплати податків компанією "Арбат престиж" Сергія Шнейдера (Могилевича) і Володимира Некрасова випустили із СІЗО під підписку про невиїзд.

Про це пише російська газета "Ведомости" з посиланням на бізнесменів, близьких до родини Могилевича.

Адвокат Некрасова Олександр Асніс відмовився від коментарів, а з адвокатами Могилевича зв'язатися не вдалося, зауважує видання.

Могилевич і Некрасов були затримані 23 січня 2008 року. За версією слідства, вони в 2005–2006 роках внесли в податкові декларації свідомо помилкові відомості і "Арбат престиж" ухилився від сплати податків на 49,511 млн. руб. Наприкінці 2008 року їм було висунуто обвинувачення.

8 червня Тушинський суд повернув справу в Генпрокуратуру: в обвинувальному висновку невірно зазначені дати і номери угод з фіктивною компанією "Магнолія", куди, за версією слідства, "Арбат престиж" переводив кошти для зменшення оподатковуваної бази.

Після того як суд повернув справу в прокуратуру, у слідства було два варіанти: усунути помилки у висновку і передати справу до 26 липня в суд (15 липня Мосміськсуд продовжив термін утримання Некрасова і Могилевича під вартою на 11 днів) або клопотати про продовження арешту, пояснило джерело, близьке до слідства.

За словами співрозмовника, з першим впоратися не встигли, а для другого потрібні вагомі підстави, а їх не знайшлося. Тому Некрасова і Могилевича випустили з-під варти під підписку про невиїзд.

22 липня Некрасову і Могилевичу було висунуто обвинувачення в новій редакції, яке за формою і суттю не відрізняється від старого, казав Асніс. Однак для повторного взяття під варту Некрасова і Могилевича потрібні нові факти злочину, переформулювання частини обвинувачення такою підставою служити не може.

Два близьких до Могилевича підприємця припустили, що його звільнили з політичних мотивів і це може бути пов'язане з російсько-українськими відносинами.

Поки Могилевич сидів у СІЗО, "РосУкрЕнерго" була виключена зі схеми постачань середньоазіатського газу в Україну, а співвласник РУЕ Дмитро Фірташ позбавився угорського трейдера Emfesz, якому "Газпром" багато років поставляв газ з відстрочкою платежу до року.

Сотні мільйонів доларів Emfesz давала в кредит материнській компанії - кіпрському офшору Mabofi, що належить Фірташу і його компаньйонам. У чиїх інтересах прокручивались гроші в Mabofi, на що використовувалися і чи був серед компаньйонів Могилевич, не знав навіть гендиректор Emfesz Іштван Гоці, що продав Emfesz без згоди Фірташа.

Emfesz винна РУЕ понад 350 млн. дол. Незабаром цей борг буде урегульовано, а структури "Газпрому" можуть одержати контрольний пакет у Emfesz, розповів співробітник монополії. Він спростував будь-який зв'язок між звільненням Могилевича й угорською угодою. Ці дві події ніяк не пов'язані, вторить йому підприємець з оточення Фірташа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування