Грищенко хоче, щоб Україна вчинила, як США

Понеділок, 27 липня 2009, 14:56

Посол України в Росії Костянтин Грищенко вважає, що відносини Києва та Москви потрібно будувати на основі прагматизму, яке це роблять США.

Про це йдеться у статті Грищенка, опублікованій в виданні "Коментарі".

"Потепління в американо-російських відносинах створює гарний приклад для Києва і Москви", - пише посол.

"Команда Обами елементарно вирішила відійти від політики цінностей до політики інтересів і мати справу з Росією, яку не обов’язково любити, але з якою вигідно співпрацювати", - вважає Грищенко.

"В Сполучених Штатах зрозуміли, що змусити Росію змінитися внутрішньо за західними лекалами наразі неможливо. Будь-який рух в цьому напрямі лише радикалізуватиме російські еліту та суспільство. Зневажати особливу чутливістю Москви до дій Заходу на пострадянському просторі також нераціонально – це тільки підштовхує Росію до підтримки режимів, які сьогодні становлять практичну загрозу безпеці США та їх союзників", - стверджує Грищенко.

На його думку, ставку Вашингтону на прагматизм у діалозі з Москвою доцільно використати України для нормалізації відносин з Росією та отримання максимальної віддачі від економічного партнерства.

"Є питання, з яких в нинішніх умовах росіяни та українці не переконають один одного у своїй правоті. Значить, їх просто необхідно буде відсунути на другий план і працювати спільно в тих сферах, де буде мінімум емоцій і максимум практичної взаємної користі", - вважає посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування