Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У серпні виборців попросять перевірити свої дані

Понеділок, 27 липня 2009, 16:38

Центральна виборча комісія планує завершити уточнення персональних даних виборців у державному реєстрі до 15 вересня поточного року.

Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що такі терміни встановлені відповідною постановою ЦВК.

Усенко-Чорна повідомила, що зараз проходить уточнення персональних даних виборців у базі даних держреєстру на підставі подань органів МВС, командирів військових частин, керівників пенітенціарних закладів, інших органів влади, що подають відомості в органи ведення реєстру.

На засіданні в понеділок ЦВК дала доручення відповідним органам ведення реєстру внести уточнення персональних даних виборців.

Усенко-Чорна нагадала, що відповідно до закону про держреєстр виборців, орган ведення держреєстру на певній території має доступ до бази даних тільки тих виборців, що проживають на цій території.

У цьому зв'язку органи ведення реєстру звертаються до ЦВК із проханням дати доручення органам ведення реєстру вносити зміни до даних виборців за їхнім попереднім місцем проживання. Усього, за словами Усенко-Чорної, ЦВК дала такі доручення відносно 28,947 виборців.

Крім того, протягом серпня ЦВК має намір направити звернення до кожного виборця з проханням уточнити свої персональні дані, внесені в базу даних держреєстру.

При цьому в даному зверненні буде дана роздруківка відомостей, що внесені в держреєстр, зауважила Усенко-Чорна.

Крім того, підкреслила заступник голови ЦВК, кожен виборець має право самостійно звернутися в органи ведення реєстру з проханням визначити його виборчу адресу на підставі мотивованої заяви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування