БЮТівець: легітимність КС під великим сумнівом

Понеділок, 27 липня 2009, 22:18

Після поновлення апеляційним судом Києва Сюзани Станік на посаді судді Конституційного Суду, легітимність самого КС знаходиться під великим сумнівом.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі 5 каналу.

За його словами, таким чином, у Конституційному Суді стало 19 суддів. "На жаль, не може бути 19 суддів у КС, який, згідно з Конституцією, має складатися з 18", - зазначив депутат.

Крім того, Портнов вважає, що для подолання можливого вето президента Віктора Ющенка на зміни до закону про вибори президента, які ухвалила Верховна Рада, не обов’язково оголошувати позачергову сесію парламенту.

"Для того щоб подолати президентське вето, у нас є 300 з лишнім голосів. Якщо суспільство буде працювати за старою виборчою системою, то 19 вересня мають розпочатися 120-денні передвиборчі перегони", - сказав бютівець.

"Якщо ми 1 вересня, у перший день пленарного засідання Верховної Ради, подолаємо президентське вето, а я прогнозую, що саме так ми і будемо робити, то ніякої іншої не залишиться у президента дії, як або підписати закон, або повернути Верховній Раді без підпису", - заявив він.

"За таких умов, згідно з Конституцією, спікер підписує і оприлюднює закон. Таким чином, до 19 вересня ми отримаємо закон, який має набрати чинності", - сказав Портнов.

Водночас він наголосив, що з цього приводу "з Партією регіонів немає ніяких домовленостей".

Депутат зазначив, що оскарження закону президентом у Конституційному суді не зупиняє дію закону.

"Якщо буде скасований цей закон, ми будемо жити по старому закону. Нічого немає дуже поганого", - вважає бютівець.

Портнов зазначив, що цей документ у вівторок може бути оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування