Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лондонський Суд "відфутболив" Григоришина, Суркіса і "Динамо" в Україну

Вівторок, 28 липня 2009, 14:04

Високий Суд Справедливості у Лондоні припинив розгляд позову компанії Pacific International Sports Club Ltd, яка належить російському бізнесмену Костянтину Григоришину, до Ігоря Суркіса та інших акціонерів ФК "Динамо" (Київ).

Про це повідомляє прес-служба ФК "Динамо".

Таким чином, суд погодився з позицією акціонерів клубу про те, що позов Григоришина не належить до розгляду у судах Англії, а підлягає виключній юрисдикції судів в Україні.

"У резолютивній частині судового рішення вказано, що Високий Суд Справедливості у Лондоні припиняє розгляд позову до Ігоря Суркіса та інших акціонерів ФК "Динамо" (Київ) та скасовує свій наказ про вручення позовів компаніям-відповідачам", - сказано у повідомленні.

Цим же судовим рішенням компанію Pacific International Sports Club Ltd зобов’язано відшкодувати відповідачам вісімдесят відсотків витрат, пов’язаних із розглядом цієї справи.

Як відомо, у 2005 році Григоришин подав позов до Високого Суду Справедливості у Лондоні, у якому йшлося про те, що Суркіс та інші акціонери позбавили компанію Pacific International Sports Club Ltd її акцій у ФК "Динамо".

У 2000-ні роки Григоришин був власником 18% акцій "Динамо" (Київ) через компанію Pacific International Sport Clubs Limited, зареєстровану на Британських Віргінських островах.

Брати Суркіси зменшили його частку до 0,1% шляхом додаткової емісії, використовуючи мережу компаній, які мали британську юрисдикцію.

В інтерв'ю "Українській правді" Григоришин заявив, що подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні.

"Предметом розгляду є моє право викупити 98% акцій "Динамо" (Київ) за 32 мільйона доларів. Вони мене обдурили в 2004 році: зробили емісію, яку реально не оплатили, а потім не дали мені скористатися правом пріоритетного викупу акцій", - сказав Григоришин.

Відповідачами по справі проходять Ігор Суркіс, батько і син Згурські як посадові особи "Динамо", що підписували рішення, у результаті яких частка Григоришина була розмита.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування