Міжнародні спостерігачі залишають Молдову на знак протесту

Вівторок, 28 липня 2009, 19:39

Спостерігачі міжнародної організації ENEMO вирішили залишити Молдавію.

Про це повідомив один з керівників організації Сергій Ткаченко.

Він заявив, що таке рішення прийнято "на знак протесту проти дій влади, а також відмови ЦВК у реєстрації 87 спостерігачів з країн СНД, Центральної та Східної Європи".

У ENEMO планували, що всього здійснювати моніторинг за ходом парламентських виборів будуть 140 представників організації, однак акредитацію отримали лише 53 спостерігача.

За словами Ткаченка, 11 спостерігачів ENEMO з Грузії були затримані у понеділок в Кишинівському аеропорту та відправлені у вівторок назад у Тбілісі через Стамбул. Двоє спостерігачів були затримані поліцією, згодом вони були відпущені.

У ЦВК Молдавії керівникам місії спостерігачів пообіцяли, що ENEMO отримає письмову відповідь, у якій буде вказана причина відмови в акредитації.

Голова ЦВК Молдови Євген Штірбу заявив, що "спостерігати за ходом виборів у парламент Молдавії можуть тільки акредитовані спостерігачі".

За його словами, "деякі з тих, хто прибув до Молдови з метою спостереження за виборами, мають пряме відношення до організації "кольорових" революцій і не в ладах з законом".

"У крайньому випадку, таку інформацію представили відповідні компетентні органи", - заявив Штірбу.

Як відомо, раніше суд Молдови прийняв рішення про депортацію 5 громадян України, представників Комітету виборців України, які повинні були спостерігати за проведенням позачергових парламентських виборів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News