Тепер провину Пукача можна вважати доведеною?

Середа, 29 липня 2009, 10:36

Заступник генпрокурора Микола Голомша вважає, що після виявлення фрагментів черепа, який імовірно належав журналісту Георгію Гонгадзе, у місці, зазначеному генералом Олексієм Пукачем, провину останнього можна вважати доведеною.

"Фрагменти знайдені саме там, куди вказав Пукач. Він назвав нам місце поховання голови Гонгадзе", - сказав Голомша газеті "Комерсант-Україна".

На його думку, події вівторка, 28 липня, не допомогли слідству в пошуках замовників убивства Гонгадзе, але послужили зайвим доказом провини Пукача.

"У принципі, у нас і так були докази, які викривають Пукача як організатора вбивства Гонгадзе. Але для слідства це дуже знакова подія", - сказав заступник генпрокурора.

У свою чергу, адвокат Сергій Осика, від послуг якого Пукач поки відмовився, упевнений, що тепер у його колишнього клієнта немає жодних шансів на виправдання.

"Коли вже Пукач вирішив співпрацювати зі слідством, йому адвокат узагалі не потрібен. Тепер він може розраховувати тільки на поблажливість суддів, які при винесенні вироку, можливо, врахують факт допомоги слідству", - сказав Осика.

Раніше адвокат висловлював думку, що Пукач відмовився від його послуг на час досудового розслідування або під тиском, або зі своїх міркувань.

Як відомо, у вівторок, 28 липня біля села Сухоліси Білоцерківського району Київської області слідчі знайшли "фрагменти черепа, що можуть належати Георгію Гонгадзе".

Село Сухоліси раніше вже називалося як місце убивства Гонгадзе – під час суду над трьома співробітниками департаменту зовнішнього спостереження МВС: Валерієм Костенком, Олександром Поповичем і Миколою Протасовим, які зізналися в тому, що 16 вересня 2000 року в супроводі генерал-лейтенанта міліції Олексія Пукача і за його наказом вивезли журналіста за межі Києва й убили.

У вироку Апеляційного суду Києва по них, зокрема, говорилося: "У лісі поблизу села Сухоліси Білоцерківського району Київської області Олександр Попович неподалік від місця зупинки автомобіля викопав прямокутну яму. Після цього Протасів і Костенко вивели журналіста з машини і повалили на землю обличчям донизу...".

Ці події відбувалися за 20 км від Таращанського лісу, де в листопаді 2000 року був виявлений обезголовлений труп, який експертиза згодом визнала тілом Гонгадзе. Суд так і не встановив, як труп опинився не в Сухолісах, а в Таращанському лісі, і чому вбивці відітнули голову (згідно з матеріалами справи, Гонгадзе задушили).

Як повідомили джерела "Комерсанта" у Генпрокуратурі, тепер слідчим треба встановити, з якою метою тіло було перепоховане.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...