Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка кажуть, що в України є гроші за російський газ до кінця року

Середа, 29 липня 2009, 13:36

У секретаріаті президента заявляють, що в України є достатньо ресурсів для оплати російського газу до кінця 2009 року.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес-служба президента.

"На сьогодні сформовано необхідні і достатні умови для прозорого врегулювання в 2009 році усіх питань з розрахунків за імпортний газ за згубними для України контрактами від 19 січня цього року", – сказав він.

При цьому Соколовський закликав уряд припинити "таємні переговори" з російською кампанією "Тройка диалог", начебто британською "Squire Capital Limited" та їх офшорними філіями на Кіпрі щодо надання Україні "згубних і абсолютно непотрібних багатомільярдних кредитів.

У секретаріаті президента також вимагають припинення консультацій щодо реструктуризації існуючих боргів НАК "Нафтогаз України".

За словами Соколовського, у зазначених кредитах немає жодної потреби, оскількинещодавно було досягнуто домовленостей з Єврокомісією та міжнародними фінансовими інституціями щодо кредитування восени цього року газу для підземних газосховищ.

Крім того, він нагадав, що 28 липня Рада директорів МВФ ухвалила рішення щодо виділення Україні чергового траншу, а уряд "врешті-решт почав реформування українського газового сектору".

"Хотілося б вірити, що керівництво уряду і НАКу схаменуться і припинять передачу офшорним компаніям прав на фактичне управління власністю українського народу – національною газотранспортною системою України", – сказав Соколовський.

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" збирається залучити у радники оффшорну компанію для реструктуризації боргів. До того ж, уряд дозволив "Нафтогазу" закуповувати фінансові послуги без тендерів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування