Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку хочуть заборонити вживати слово "ж...па". Справа дійшла до суду

Середа, 29 липня 2009, 15:34

Донецький окружний адмінсуд відкрив провадження за позовом адвоката Володимира Оленцевича, який просить заборонити президенту Віктору Ющенку публічно вживати слово "жопа".

Суд також вирішив вимагати у Радбеза стенограму засідання від 10 лютого, на якому Ющенко нібито вжив це слово, пише Комерсант-Україна.

Наступне засідання суду відбудеться 31 серпня.

У своєму позові Оленцевич просить суд визнати протиправними деякі висловлювання президента, зроблені ним під час засідання Радбезу 10 лютого.

Також він вимагає в судовому порядку заборонити Ющенку публічно вживати слово "жопа" у всіх відмінках як в однині, так і у множині, поширюючи зазначену заборону на весь синонімічний ряд цього слова".

"Розумієте, коли президент каже прем'єр-міністру Тимошенко, що у неї "ваш суд", він, таким чином, стверджує, що в Україні судова влада підпорядкована виконавчій владі, і зводить наклеп на організацію державної влади", - пояснив мотиви подання позову Оленцевич.

Він також упевнений, що подібними заявами президент формує думку про те, що законодавчий орган перебуває на утриманні у виконавчої влади.

Крім цього, Оленцевич у своєму позові стверджує, що Ющенко, вживаючи публічно слово "жопа", порушив його право бути громадянином держави, "президент якої усіма силами підвищує авторитет України у світі, а не дискредитує її в очах широкої світової громадськості".

"Розпочавши в липні 2005 року з "морди" журналіста, президент Віктор Ющенко в лютому 2009-го прийшов до "жопи" (чомусь однієї на всіх) партнерів прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у Верховній Раді", - пояснюється в судовому позові.

У секретаріаті президента звістку про позов Оленцевича сприйняли з іронією.

"Хто, хто автор позову, Оленцевич? Я думаю, що будь-які перспективи у цього позову відсутні", - сказав керівник служби з представництва в суді інтересів президента секретаріату президента Руслан Кирилюк.

При цьому він зазначив, що його думка є неофіційною, оскільки зараз він перебуває у відпустці.

"Від Оленцевича до президента особливо багато позовів - він регулярно оскаржує майже всі укази глави держави, що стосуються, наприклад, нагородження кого-небудь державними нагородами. І всі ці справи він програє", - сказав Кирилюк.

Як відомо, на засіданні Радбезу 10 лютого Ющенко звернувся до Тимошенко з такими словами:

"Ви на корупції побудували відносини в парламенті! У вас все тримається на хабарах. І якщо не заплатите своїм партнерам у Верховній Раді, якщо вони не куплять собі черговий Lexus, то вони до вас, вибачте, жопою повернуться".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування