Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балогівці побачили, як країну затягує в яму

Середа, 29 липня 2009, 18:58

Депутат від НУ-НС (Єдиний центр) Ігор Кріль вважає, що держава може брати кредити, якщо їх вкладати у розвиток, а не закривати дірки у бюджеті.

Про це він заявив у Хмельницькому, коментуючи надання Україні третього траншу від МВФ, повідомляє прес-служба Єдиного центру.

"Держава, яка працює на перспективу, може брати кредити, якщо вони дешеві, але їх необхідно вкладати у розвиток, скажімо, у малі підприємства, які дадуть можливість заробляти державі гроші і повертати кредити", - зазначив депутат.

"Якщо ми вкладатимемо у зарплату бюджетникам, щоб Тимошенко мала хороший рейтинг, то виникає запитання - а чим ми будемо віддавати ці гроші? А хто їх буде віддавати, наші діти? Тому зараз нас затягує у боргову яму, і завтра може накрити з головою", - сказав Кріль.

За його словами, кошти від МВФ надаються Україні, щоб повернути банкам, і відповідно запобігти дефолту в країні.

"Але наш уряд використовує ці гроші, щоб закрити дірки в бюджеті. Сьогодні державний кошторис знаходиться в таємниці: ніхто не знає, як виконується бюджет, ніхто не знає, як розвивається економіка, дані засекречені", - наголосив політик.

"Це робиться, тому що кандидат на посаду президента Тимошенко не хоче показувати, як вона "добре" керує державою", - заявив Кріль.

Водночас він зауважив, що транш від МВФ – це фактично сформований перший виборчий фонд. "Про гроші, які надходять із-за кордону, було дуже багато розмов. Пам’ятаєте, як від початку року критикували Нацбанк за надання грошей банкам", - сказав політик.

"Сьогодні банкам дають гроші, але уряд вже не критикує Нацбанк і Тимошенко не промовляє своїх полум’яних промов на адресу Нацбанку. Тому що це вже робиться під прямим керівництвом уряду, вони беруть участь у розподілі коштів. Тобто, якщо вони ділять - це добре, а якби Нацбанк робив сам, то це було б погано", - додав Кріль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування