Вибори у Молдові проходять зі стріляниною

Середа, 29 липня 2009, 20:11

На виборчій дільниці у селі Сінжера поблизу Кишинева в середу пролунали постріли, одна людина поранена.

Як розповіли очевидці, на виборчій дільниці виник скандал між представниками Партії комуністів і опозиційного Альянсу "Наша Молдова", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В ході скандалу представник Партії комуністів учинив постріли з пістолета і поранив у ногу Штефана Бумбу - сина керівника місцевого філії Альянсу "Наша Молдова". Пораненого госпіталізовано.

Прес-секретар МВС Молдови, полковник Алла Мелек підтвердила, що інцидент мав місце.

"Нам відомо, що один чоловік вистрілив в іншого з особистого пістолета, який у нього зберігався на законних підставах", - сказала вона.

"У той же час це грубе порушення, бо всіх власників зброї попереджали, що на вибори не можна приходити зі зброєю. Навіть поліцейські, які несуть службу і стежать за порядком на виборчих дільницях, не озброєні", - зазначила Мелек.

За її словами, на місце інциденту виїхала слідча бригада МВС Молдови.

Згідно з молдовським законодавством, приватним особам дозволено придбання та зберігання зброї за наявності відповідних дозвільних документів, які видає МВС.

Крім того, секретар ЦВК Молодви Юріє Чокан повідомив, що дострокові парламентські вибори у Молдові визнані такими, що відбулися, на виборчі дільниці прийшли більше третини зареєстрованих виборців, повідомляє Новини Молдова.

Як відомо, раніше Молдова прийняла рішення про депортацію 5 членів Комітету виборців України, які мали спостерігати за проведенням виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування