У Києві вважають, що Москва неадекватна

Середа, 29 липня 2009, 20:47

Українські дипломати називають "неадекватним" рішення російської сторони про дострокове завершення місії двох українських дипломатів у РФ.

"Ми вкрай здивовані настільки жорсткою і неадекватною реакцією російської сторони", - сказало дипломатичне джерело.

Раніше повідомлялося, що МЗС Росії запропонував українській стороні достроково завершити місію генконсула України у Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України у Москві.

Це стало відповіддю на аналогічні дії України відносно генконсула РФ у Одесі та радника посольства РФ у Києві.

У зв'язку з цим українське джерело підкреслило, що раніше російській стороні були представлені всі необхідні аргументи і документи, що свідчать про те, що діяльність вищевказаних російських дипломатів не відповідала їх дипломатичному статусу.

"Вона була пов'язана як з відкрито антиукраїнськими заявами у випадку з радником посольства РФ, так і з фактичною підтримкою тих чи інших радикальних політичних сил у випадку з генконсулом у Одесі", - зазначив співрозмовник.

У той же час, за його словами, діяльність генконсула України у Санкт-Петербурзі ніколи не викликала у російської влади жодних нарікань, і ставити її в один ряд з генконсулом РФ у Одесі некоректно.

"Ми сприймаємо нинішнє рішення російської сторони як поспішне, емоційне і націлене не стільки на адекватне реагування, скільки на демонстративно спробу покарати Україну за тверде відстоювання своїх зовнішньополітичних інтересів", - сказало джерело.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News